Korean BBQ – Grillikulttuurin ytimessä Etelä-Koreassa

Korealainen BBQ on suosittu ruokalaji, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti sen ainutlaatuisesta mausta ja pöydän keskellä olevasta grillistä, jossa jokainen voi itse valmistaa oman ateriansa. Tyypillisiä ainesosia ovat monenlaiset lihat, kuten naudanliha, sianliha ja kana, jotka maustetaan erilaisilla marinadeilla ja kastikkeilla. Usein nämä lihat leikataan ohuiksi siivuiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti ja saavat herkullisen, hieman savuisen maun.

Korealaisella BBQ:lla on pitkät perinteet ja se on peräisin Korean niemimaan alueelta. Sen suosio on kasvanut vuosien kuluessa ja nykyään se on yksi tunnetuimmista korealaisista ruokalajeista ympäri maailmaa. Ainutlaatuisen makuelämyksen lisäksi korealainen BBQ tarjoaa myös sosiaalisen kokemuksen, jossa ystävät ja perheet kokoontuvat yhteisen pöydän ääreen nauttimaan herkullista ateriaa yhdessä.

Korealainen BBQ on tunnettu myös valikoimastaan lisukkeita, kuten kimchiä, ruohosipulia ja erilaisia salaatteja. Nämä lisukkeet täydentävät täydellisesti pääraaka-aineita ja antavat aterialle lisää kerroksellisuutta sekä syvempää makuprofiilia. Kaiken kaikkiaan korealainen BBQ on sekä maittava että rento ruokailuelämys, joka kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Korealainen BBQ on suosittu ruokalaji, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti sen ainutlaatuisesta mausta ja pöydän keskellä olevasta grillistä
Korealainen BBQ on suosittu ruokalaji, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti sen ainutlaatuisesta mausta ja pöydän keskellä olevasta grillistä

Korealaisen grillauksen historia

Korealainen grilliruoka on pitkään ollut osa Etelä-Korean ruokakulttuuria. Alun perin se sai vaikutteita Kiinasta ja Mongoliasta, missä lihaa on paistettu avotulella tai kuuman kiven päällä jo tuhansia vuosia.

Korealaisen grillauksen tunnetuimpia versioita ovat bulgogi ja galbi, jotka tehdään pääasiassa naudan- tai sianlihasta. Näissä ruoissa liha marinoidaan erilaisissa mausteissa ja korealaisessa soijakastikkeessa ennen grillausta. Myös kana on yleinen raaka-aine korealaisessa grilliruoissa, erityisesti dak galbi -niminen kanaruoka on saavuttanut suosiota maailmalla.

Grillauksessa käytettävä liha on useimmiten ohueksi leikattua, jotta se kypsyy nopeasti ja tasaisesti. Tämä on tärkeää, sillä korealaisissa grilleissä lihaa ei vain valmisteta ravintolan keittiössä, vaan asiakkaat voivat itse grillata haluamansa lihan pöydässä integroiduilla grilleillä.

Korealaisen grillauksen raaka-aineisiin kuuluvat esimerkiksi seuraavat lihat:

 • Nauta: Käytetään usein bulgogi- ja galbi-ruokalajeissa.
 • Sianliha: Suosittua korealaisessa grillissä, esimerkiksi samgyeopsal-nimisessä ruoassa.
 • Kana: Yleinen dak galbi -ruoassa ja erilaisissa grillatuissa kana-annoksissa.

Grilliruokien lisäksi korealainen ruokakulttuuri on tunnettu myös monista banchan-nimisistä lisukkeista. Banchan tarkoittaa lukuisia pieniä ruoka-annoksia, joiden määrä ja laatu vaihtelevat ravintoloittain. Ne tarjoillaan usein pääruokien kanssa ja voivat sisältää esimerkiksi kimchiä, pikkelöityjä kasviksia, salaatteja ja tofu-ruokia.

Nykyisin korealainen grilliruoka on suosittu ympäri maailmaa, ja uusia versioita perinteisistä ruoista syntyy jatkuvasti. Korealainen grilliruoka on loistava tapa tutustua Etelä-Korean monipuoliseen ruokakulttuuriin – oli kyseessä sitten naudanliha-, sianliha- tai kanapohjainen ruoka.

Suosituimmat korealaiset grillilihat

Korealainen grilliruoka on todella suosittu tapa nauttia lihasta ja sitä on useilla mausteilla saatavilla. Tässä on muutamia suosituimpia lihoja, joita voit löytää korealaisesta grillistä.

Bulgogi: Tämä herkullinen grilliherkku koostuu ohueksi viipaloidusta naudanlihasta, joka on marinoitu soijakastikkeella, seesamiöljyllä, valkosipulilla, sokerilla ja pippurilla. Tarjotaan yleensä salaatinlehtien sisällä.

Galbi: Galbi on marinoitua paksusuikaleista naudan- tai porsaan kylkiluuta, joka on maustettu soijakastikkeella, valkosipulilla, sokerilla ja pippurilla. Se on erittäin suosittu valinta korealaisessa grillissä, ja sen voi nauttia myös riisipedin päällä.

Possunkylki (samgyeopsal): Possunkylki on yksi suosituimmista Korean BBQ -lihoista. Se on ohueksi suikaloitua possua ja grillataan täysin maustamattomana. Tarjoillaan salaatinlehtien sisällä tai käärittynä riisipedin päällä kimchi-murskalla tai valkosipulilla maustettuna.

Häränrinta (beef brisket): Tämä ohuiksi leikattu naudanliha soveltuu erinomaisesti korealaiseen grilliruokaan. Se on maultaan pehmeä ja maukas erityisesti tomaattikastikkeella ja seesamiöljyllä maustetussa salaatissa.

Dwaeji Bulgogi: Tämä on possuversio bulgogista. Dwaegi Bulgogi valmistetaan ohuiksi viipaloidusta ja chilipippurilla marinoitusta possunlihasta. Tarjolla on myös seesamiöljyllä, soijakastikkeilla ja valkosipulilla. Lisukkeina salaattia tai riisiä.

Näiden suosittujen vaihtoehtojen lisäksi voit kokeilla myös muita lihoja, kuten broileria tai kalaa, joten älä pelkää kokeilla ja nauttia tästä inspiroivasta ruokailutavasta.

Grillaaminen

Korealaisessa grilliruoassa käytetään usein hiiltä lämmönlähteenä, mutta myös sähkö- ja kaasugrillejä on saatavilla. Hiiligrillit antavat ruoalle miellyttävän savun maun ja tasaisen lämmön. Grillinä toimii usein tasainen parila tai rautainen griddle, joka sijoitetaan keskelle pöytää.

Grillauksen aikana grillin päälle asetetaan erilaisia lihoja esimerkiksi naudan- tai sianlihaa. Lihaa käännellään tarvittaessa ja nautitaan kypsänä. Grillivälineinä käytetään usein pihtejä lihan kääntämiseen jokaiselle syöjälle.

Korealainen BBQ ravintolassa

Korealaisessa BBQ on tyypillistä, että asiakkaat grillaa lihat itse. Monissa ravintoloissa on kuitenkin tarjolla ammattitaitoista henkilökuntaa opastamassa ja auttamassa grillauksessa. Asiakaspalvelijat voivat esimerkiksi antaa suosituksia lihojen ja mausteiden valintaan sekä auttaa hiiligrillin sytyttämisessä.

Korealaisen grillauksen yhteydessä tarjoillaan usein monipuolisia lisukkeita, kuten kimchiä, riisiä, salaattia ja erilaisia kastikkeita. Nämä lisukkeet täydentävät grillattavien lihojen makuja ja antavat ruoalle omaleimaisen korealaisen twistin.

Banchan

Banchan ovat erittäin tärkeä osa korealaisessa grillauksessa. Nämä pienet lisukkeet tarjoillaan jokaisen aterian alussa, ja ne täydentävät BBQ-ruokia antaen monipuolisuutta ja lisämakua.

Eräs tunnetuin banchan on kimchi, joka on mausteinen ja hapatettu kaalisalaatti. Se on yleisin ja tunnetuin korealaisista lisukkeista. Sanotaan että se on niin rakas, että korealaiset sanovat “kimchi” hymyä pyydettäessä valokuvattaessa.

Korean BBQ sisältää myös erilaisia vihanneksia ja sieniä, jotka paistetaan grillissä yhdessä lihan kanssa. Usein tarjolla on vihreitä paprikoita, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja erilaisia sieniä. Banchan-vihannekset ovat yleensä kevyesti maustettuja, kuten soijakastikkeeseen ja seesaminsiemeniin kastetut munakoisot.

Toinen suosittu banchan ovat paistetut kasvikset. Ne toimivat hyvin tasapainottaen  mausteisen kimchin ja grillatun lihan makuja.

Banchaneja voi olla monia ja jokaisella ravintolalla on yleensä oma erityinen valikoima niitä. Ne ovat yleensä valmiina pöydässä, kun saavutte. Korean BBQ:n ja bachaneiden nauttiminen on yksi korealaisen ruoan nautinnoista, joten ole uteliais ja nauti!

Ssam ja ssamjang

Ssam tarkoittaa korealaisessa ruoassa yleensä salaatin tai vihannesten lehtiä, kuten romainesalaatteja tai perilla lehtiä. Ssamjang on mausteinen kastike, jota käytetään yhdessä ssamlehtien kanssa. Näitä kahta yhdistettynä saadaan herkullinen ja terveellinen aterian lisuke, joka tunnetaan nimellä Ssam ja ssamjang.

Ssamlehtien tarkoitus korealaisessa BBQ:ssa on tarjota maukas tapa nauttia grillatusta lihasta. Yleisimmin käytetään salaattia ja perillalehtiä. Salaatilla on miedompi maku ja se sopii hyvin monille lihoille. Perillalehti taas on hieman voimakkaampi aromiltaan ja sitä käytetään usein mausteisempien grillilihojen kanssa.

Ssamjang on tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Se on mausteinen ja paksu kastike, joka valmistetaan perinteisesti sekoittamalla gochujang-chiliptahnaa, doenjang-soijapapupastaa, seesamiöljyä, valkosipulia ja kevätsipulia. Ssamjang antaa ssamille oman hienostuneen maun, joka kruunaa korealaisen BBQ-kokemuksen.

Kun nautit Ssamia ja ssamjangia, taita salaatti- tai perillalehti grillatun lihan ympärille ja levitä päälle hieman ssamjang kastiketta. Voit lisätä muita lisukkeita, kuten riisiä tai kimchiä, jotta saat täydellisen ssamin!

Korean BBQ:ssa on erityisen mukavaa se, että voit koota ssamin juuri siten kuin itse haluat. Joten kun seuraavan kerran kokoonnut ystävien tai perheen kanssa grillaamaan, kokeile Ssam ja ssamjangia ja nauti korealaisen BBQ monipuolisista mauista!

Pääruoan valmistelu

Korealaisen BBQ-pääruoan valmistelu keskittyy kahteen tärkeään osaan: marinoituun lihaan ja marinoimattomaan lihaan. Kummankin valmistelutapa eroaa toisistaan ja niillä on omat erityispiirteensä.

Marinoitu liha on yleisesti käytetty valmistettaessa lihaa korealaisessa BBQ:ssa. Usein marinadissa käytetään soijakastiketta, seesamiöljyä, valkosipulia, inkivääriä ja sokeria. Marinoitu liha annetaan yleensä maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, jotta liha saa aikaa maustua ja imeä marinadin makuja.

Toisaalta marinoimaton liha vaatii erilaista valmistelua. Tässä tapauksessa liha leikataan ohuiksi viipaleiksi ja sen annetaan olla huoneenlämmössä ennen grillaamista. Tämä auttaa lihan ulkopinnan karamellisoitumista ja luo sille rapean ulkokuoren.

Grillaamisen aikana on tärkeää pitää huolta, ettei lihaa grillata liian kauan, että se säilyttää mehevyytensä. Yleisesti ottaen marinoitu liha tarvitsee hieman pidemmän grillausajan verrattuna marinoimattomaan lihaan johtuen siinä olevista sokereista.

Molempien lihatyyppien kohdalla on hyvä käyttää:

 • Kasviksia, kuten paprikaa, sipulia ja sieniä. Ne on helppo jakaa paloiksi ja ne maustuvat grillauksen aikana lihan nesteistä.
 • Kastikkeita, kuten ssamjang tai gochujang, jotka antavat lisämakua lihalle ja tekevät ateriasta maukkaamman.

Toivottavasti tämä antaa sinulle hyvän käsityksen pääruoan valmistelusta korealaisessa BBQ:ssa. Muista, että tässä ruokalajissa makujen tasapaino on kaikki kaikessa ja oman suosikkisi löytäminen vie oman aikansa.

Juomat korealaisessa barbequessa

Korealaisessa barbecue eli grilliruoka illallisessa on useita suosittuja juomavaihtoehtoja, joita voidaan nauttia erilaisten liharuokien kanssa. Yleisimmät juomat ovat soju, olut, viini ja makgeolli.

Soju on Etelä-Koreassa erittäin suosittu riisipohjainen väkevä alkoholijuoma. Sen maku voi vaihdella makeasta ja miedosta voimakkaaseen ja pistävään. Soju sopii hyvin yhteen grillattujen lihojen, kuten porsaan ja naudan kanssa. Soju kannattaa nauttia jäähdytettynä pienistä lasisista soju-kupeista.

Oluella on myös paikkansa korealaisessa BBQ:ssa. Korealaiset olutmerkit, kuten Hite, Cass ja OB, ovat kevyitä ja helposti juotavia lager-tyyppisiä oluita. Ne sopivat mainiosti mausteisten ja tulisten ruokien, kuten kimchipannukakkujen ja gochujang maustettujen liharuokien rinnalle.

Viini ei ole perinteinen korealainen juoma, mutta se voi silti toimia hyvin korealaisen BBQ:n kanssa. Esimerkiksi keskitäyteläinen ja hedelmäinen viini, kuten Pinot Noir tai Syrah/Shiraz, voi tasapainottaa grillattujen lihojen rasvaisuutta ja suolaisuutta. Myös raikkaat valkoviinit, kuten Riesling tai Pinot Gris, voivat toimia kevyempien kalaruokien kanssa.

Makgeolli on perinteinen korealainen riisiviini, joka on hieman hiilihappoista ja sameaa ulkomuodoltaan. Sen maku on makeahko ja se on usein valmistettu riisistä, vedestä ja nurukista, joka on fermentointiin käytetty ainesosa. Makgeolli sopii erinomaisesti yhteen korealaisten liharuokien ja erilaisten pikkulämpimäisten, kuten pajeonin tai jeonin, kanssa.

Näiden perinteisten ja suositeltavien korealaisen BBQ:n juomien lisäksi voit aina kokeilla muita juomia, jotka sopivat sinun makuusi tai ruokavalioosi.

Korealaiset BBQ ravintolat

Korealaiset BBQ ravintolat ovat tunnettuja herkullisista ruoistaan, kuten galbista ja erilaisista sienistä. Yksi suosituimmista korealaisista BBQ ravintoloista on Galbi House. Täällä tarjolla on monenlaisia lihoja, kuten galbi eli korealainen marinoitu pihvi. Ravintolassa on myös runsas valikoima sieniä, kuten siitake- ja enokisieniä, joita grillataan paikan päällä.

Lisäksi Grillattu Korean BBQ on toinen erinomainen vaihtoehto korealaisista grilliravintoloista. Tämä ravintola tarjoaa monenlaisia lihoja, kuten possua, kanaa ja naudanlihaa, sekä erilaisia riisiruokia. Riisipallot ovat erityisen suosittuja täällä, ne tarjoillaan kastikkeessa ja grillataan paikan päällä.

Mutta korealainen BBQ ei olisi täydellistä ilman lisukkeita. Esimerkiksi K-BBQ Factory panostaa erilaisiin korealaisiin lisukkeisiin, kuten kimchiin, kaaliin ja jäävuorisalaattiin. Nämä lisukkeet tuovat monipuolisuutta ja makua grillattuihin lihoihin ja sieniin.

Kaiken kaikkiaan korealaiset BBQ ravintolat tarjoavat maistuvan ja autenttisen korealaisen ruokailukokemuksen. Erikoisuuksiin kuuluvat herkulliset lihat, sienet, riisiruoat ja lisukkeet. Mikäli olet kiinnostunut kokeilemaan jotain uutta ja nauttimaan monipuolisesta korealaisesta keittiöstä, nämä ravintolat ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia.

Ateriavaihtoehtoja

Korealainen grilliruoka, tuttavallisemmin BBQ, on saanut suosiota maailmanlaajuisesti ja ihmiset rakastavat sen ainutlaatuista makua. Pääasiassa grillataan lihaa, mutta sipuli ja paprika ovat muutamia muita suosittuja lisäkkeitä.

Ravintoloissa sijaitsee yleensä keskellä pöytää grilli, jossa kokki tai vieraat paistavat lihan itse. Samaan aikaan, lautasille asetellaan usein vihanneksia kuten sipulia ja paprikaa, jotka täydentävät lihan makua.

On olemassa monenlaisia lihoja, jotka sopivat korealaiseen BBQ. Yleisimpiä niistä ovat naudanliha, sianliha ja kana. Bulgogi ja galbi ovat esimerkkejä suosituista korealaisista annoksista, joissa liha marinoidaan ennen grillaamista. Mausteseos voi sisältää soijakastiketta, valkosipulia ja muita ainesosia.

Tässä muutamia lisukkeita, jotka voit valmistaa BBQ:n kanssa:

 • Pilko sipuli ja paprika ohuiksi siivuiksi ja paista niitä hetki grillissä.
 • Voit myös dippailla kasviksia erilaisissa kastikkeissa, kuten ssamjang (maapähkinävoi, soijakastike, chili, valkosipuli ja sokeri) tai gomatang (korianteri, limemehu, chilijauhe ja soijakastike) saadaksesi lisää makua.
 • Kun liha on kypsää, voit koota pienen annoksen syömäpuikoilla: pihvi, sipulia ja paprikaa käärittynä salaattilehteen ja dippailla haluamaasi kastikkeeseen.

Korealainen BBQ on yhteisöllinen, rento ja hauska tapa nauttia herkullisesta ruoasta ystävien ja perheen kanssa. Sipulin ja paprikan lisääminen annokseen tuo lisää makua ja tekstuuria, joka on täydellinen yhdistelmä raikkaiden vihannesten ja mehukkaan grillatun lihan kanssa. Tutustu kaikkiin Korealaisiin resepteihin.

Muut korealaisen keittiön elementit

Korealainen keittiö on paljon muutakin kuin pelkästään kuuluisaa korealainen barbecueta eli grillaamista. Tutustumme tässä osiossa muihin suosittuihin ruokalajeihin, kuten nuudelit, friteerattu kana ja tasting-menut sekä käsittelemme niiden yhteyttä Instagramiin.

Nuudelit ovat oleellinen osa korealaista ruokavaliota. Monet ihmiset nauttivat niistä erilaisissa muodoissa, kuten ramyon (korealainen versio pikanuudeleista) ja jnchijuri (kylmät maustetut nuudelit). Tarjolla on runsaasti erilaisia nuudeleita, joiden maku ja tekstuurit eroavat toisistaan.

Toinen suosittu ruokalaji Koreassa on korealainen friteerattu kana, eli “chimaek”. Chimaek on lyhennetty versio sanoista “friteerattu kana” (치킨) ja olut (맥주). Tämä maukas ja sopivan rapsakka herkku löytyy usein myös tasting-menuilta, joissa pääruokina ovat usein erilaiset korealaiset ruokalajit. Nämä menut tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla monia eri makuja yhdellä kertaa.

Lisäksi korealainen keittiö on nykyään suosittu Instagramissa, jossa tunnetut ruokabloggaajat jakavat kuviaan upeista annoksista. Herkulliset ja esteettiset ruokalajit houkuttavat ihmiset somettamaan ja jakamaan kokemuksiaan ystäviensä kanssa. Erityisesti chimaek on tunnettu siitä, että se on “instaystävällinen”.

Näiden lisäksi Koreassa on lukuisia muita ruokalisukkeita, kuten pikkelöityjä vihanneksia (kimchi), joiden yhteinen nimittäjä on ainutlaatuisten makujen ja tekstuurien rikkaus. Ei siis ole ihme, miksi korealainen keittiö on niin suosittu ja kiehtova.

Grillausvälineet

Grillausvälineet ovat erittäin tärkeitä korealaisen BBQ:n eli barbecue kokemuksen kannalta. Tässä osassa kerromme lyhyesti tärkeimmistä välineistä, joita tarvitaan korealaisessa barbecue pöydässä.

Aloitetaan aterimista. Korealaisessa barbecue’ssa on tavallista käyttää syömäpuikkoja monien ruokien syömiseen, kuten lihan kääntämiseen ja ruokien asettamiseen lautaselle. Ne ovat yleensä metallisia ja niitä voi käyttää sekä grillaamiseen että ruoan syömiseen. Kuitenkin, jos olet tottunut käyttämään haarukkaa, älä huoli – monet korealaiset ravintolat tarjoavat myös haarukoita vaihtoehtona.

Seuraavaksi puhumme pöytägrillistä. Korealaisessa barbecue’ssa käytetään useimmiten kaasugrillejä, jotka on suunniteltu erityisesti pöytäkäyttöön. Nämä pöytägrillit ovat yleensä pieniä ja kannettavia, mikä tekee niistä käteviä käyttää kotona tai puistossa.

Muut tärkeät grillausvälineet ovat pinsetit ja lihapihdit. Näitä välineitä käytetään lihan käsittelemiseen ja kääntämiseen grillissä. Pinsetit ovat hyödyllisiä, jos haluat kääntää pieniä lihapaloja tarkasti, kun taas lihapihdit sopivat paremmin suurten lihapalojen käsittelyyn.

Lopuksi haluan mainita erilaiset astiat ja kulhot, joita tarvitaan korealaisessa barbecue’ssa. Älä unohda suurta lautasta tai kulhoa, johon voit asettaa grillattua lihaa ja muita herkullisia ruokia odottamaan syömistä. Lisäksi tarvitset pieniä kulhoja erilaisten kastikkeiden, kuten ssamjang (mausteinen papukastike) ja gochujang (chilikastike), tarjoilemiseen.

Nyt kun tiedät perusgrillausvälineistä, olet valmis nauttimaan aidosta korealaisesta barbecue-kokemuksesta!

Ruokailu- ja terveysvinkkejä

Korealainen BBQ on herkullinen ruokalaji, joka sopii moniin eri tilaisuuksiin. Tässä osiossa käymme läpi muutamia ruokailu- ja terveysvinkkejä, jotta voit nauttia parhaasta mahdollisesta ruokailuhetkestä.

Ensinnäkin käytä tuoreita raaka-aineita. Vaikka pakastettu liha voi olla kätevä ja edullinen vaihtoehto, on suositeltavaa käyttää tuoretta lihaa parhaan maun ja rakenteen takaamiseksi. Eräs suosittu liharuoka on naudanlihasta valmistettu bulgogi. Se on marinoitu ohuiksi viipaleiksi leikatusta naudanlihasta, joka on kypsennetty grillissä. Marinoitu ja kypsennetty naudanliha tarjoaa erinomaisen ja mehevän maun.

Toiseksi, käytä terveellisiä lisukkeita. Korealainen BBQ tarjoillaan usein yhdessä erilaisten lisukkeiden kanssa, kuten riisi, salaatti ja kimchi. Nämä lisukkeet eivät ole vain terveellisiä, vaan ne myös tuovat lisämakua ja tekstuuria ateriaasi.

Kolmas vinkki on kiinnittää huomiota kypsennysaikaan. Grillaa lihaa ja vihanneksia kohtuullisella lämmöllä, jotta ne kypsyvät tasaisesti eivätkä pala. Erityisesti lihan grillauksessa tulee huomioida, ettei lihaa kypsennetä liian kauan, jotta se ei menetä mehukkuuttaan ja herkullista makuaan.

 • Valitse monipuoliset lisukkeet, jotta saat erilaisia makuja ja ravintoaineita ateriaasi.
 • Käytä puisia tai metallisia grillauspuikkoja lihan ja vihannesten grillaamisen helpottamiseksi.
 • Varaa riittävästi aikaa nauttiaksesi korealaisesta BBQ:sta ystävien ja perheen kanssa, sillä se on sosiaalinen ja rentouttava kokemus.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Korealainen BBQ valmistetaan yleensä käyttämällä erityisiä lihoja, kuten naudanribsejä, porsaan vatsaa tai kanansiipiä. Lihat maustetaan etukäteen esimerkiksi soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja valkosipulilla. Grillaa lihoja avotulella tai sähkögrillillä, tarjoile ne yhdessä riisin, salaatin ja erilaisten korealaisen keittiön kastikkeiden kanssa.

Helsingissä on useita hyviä korealaisia BBQ ravintoloita, kuten Gogi, Seoul Garden ja Namu. Voit kokeilla niiden herkullisia BBQ annoksia ja nauttia aidosta korealaisesta tunnelmasta.

OPPA Korean BBQ on korealainen ravintola, joka tarjoilee herkullista korealaista grilliruokaa. OPPA tarkoittaa koreaksi “veli” ja viittaa ystävälliseen ja kotoisaan ilmapiiriin ravintolassa. Kannattaa kokeilla!

Vantaalla sijaitsee muutama korealainen ravintola, kuten Kimchi Tikkurilassa. Voit kokeilla heidän grillattuja liharuokia ja nauttia korealaisen keittiön antimista.

Korealaisen BBQ ruoan valmistaminen kotona on helppoa. Valitse liha, mausta se korealaisten mausteiden, soijakastikkeen ja valkosipulin kanssa. Anna lihan marinoitua muutama tunti tai yön yli. Grillaa lihat grillissä ja tarjoile ne yhdessä riisin, salaatin ja kastikkeiden kanssa.

Nabi Korean BBQ on korealainen ravintola, jonka erikoisuus on laaja valikoima BBQ lihoja ja korealaisia herkkuja. Nabi tarkoittaa koreaksi “perhonen” ja nimen valinta kuvastaa ravintolan monipuolista ja värikästä tarjontaa. Käy kokemassa se itse!

Samankaltaiset artikkelit