|

Dalgona-kahvi – Helppo resepti nautinnolliseen kahvihetkeen

Dalgona-kahvi on noussut suureen suosioon viime aikoina. Tämä eteläkorealainen juoma on valloittanut myös suomalaisten kahvintuottajien ja -juojien sydämet.

Tämä kupliva ja visuaalisesti näyttävä kahvijuoma tarjoaa makuelämyksen, joka eroaa perinteisistä kahvijuomista.Valmistusprosessi dalgona-kahvin tekoon on melko yksinkertainen, mutta lopputulos on kuitenkin vaikuttava.

Dalgona-kahvin pohjana käytetään Kulta Katriina -kahvia, joka on suomalainen laadukas kahvimerkki.Sekoita Kulta Katriina -kahvia, sokeria, kuumaa vettä ja vatkaa kunnes saavutat kuohkean vaahdon, joka jää kahvin pintaan.

Kokeile itse, kuinka dalgona-kahvi piristää aamukahvihetkesi uudenlaisella visuaalisella ilmeellä ja maulla.

Dalgona on herkkukahvi Koreasta.

Dalgona-kahvi historia

Dalgona-kahvi saavutti suuren suosion vuonna 2020, kun korealainen näyttelijä Jung Il-woo esitteli tämän herkullisen ja helpon valmistaa olevan kahvijuoman televisiossa. Jung Il-woo nimesi juoman “dalgona-kahviksi” dalgona-toffeen ulkonäön ja maun perusteella.

Tämä erityinen kahvijuoma sai alkunsa Koreasta, mutta se levisi nopeasti ympäri maailmaa YouTube- ja TikTok-alustojen kautta. Viraliksi tullut kahvitrendi inspiroi ja innostti monia kokeilemaan kotonaan niin kutsuttua “uutta karanteenikahvia”.

Dalgona-kahvin valmistusmenetelmä on hyvin yksinkertainen: Vain kolmea ainesosaa tarvitaan, nimittäin kahvijauhetta, sokeria ja vettä. Ainesosat vatkaamalla saadaan aikaan paksu, toffeemainen vaahto, joka lusikoidaan päälle kylmän maidon tai kasvipohjaisen juoman päälle. Tässä vielä yleisimmin käytetty resepti:

 • 2 rkl instant-kahvia
 • 2 rkl sokeria
 • 2 rkl kuumaa vettä
 • 1 lasi kylmää maitoa tai kasvipohjaista juomaa

Voit valmistaa dalgona-kahvin sekoittamalla kahvijauheen, sokerin ja kuuman veden keskenään ja vatkaamalla seosta, kunnes se muuttuu paksuksi vaahdoksi. Sen jälkeen kaada lasiin maitoa tai kasvipohjaista juomaa ja jaa vatkattu kahvivaahto juoman päälle. Lopputulos on upea, herkullinen ja erittäin Instagram-kelpoinen juoma!

Dalgona-kahvi on siis täydellinen esimerkki siitä, miten sosiaalinen media voi vaikuttaa maailmanlaajuiseen kulinaariseen kulttuuriin ja luoda uusia trendejä. Tämä kahvi sai suosion kiitos erilaisten alustojen, kuten YouTuben ja TikTokin, jotka auttoivat jakamaan tietoa ja inspiroimaan ihmisiä ympäri maailman kokeilemaan tätä herkullista juomaa.

Dalgona-kahvin ainesosat

Dalgona-kahvi on suosittu korealainen juoma, joka on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa. Tässä on luettelo ainesosista, joita tarvitset valmistaaksesi herkullisen Dalgona-kahvin:

Pikakahvijauhe: Tarvitset noin 2 rkl pikakahvijauhetta, joka muodostaa paksun vaahdon, joka on tunnusomaista Dalgona-kahville.

Sokeri: Lisää 2 rkl sokeria saadaksesi makeuden sopivaksi. Voit käyttää valkoista tai ruskeaa sokeria, mutta muista säätää sokerin määrää makusi mukaan.

Vesi: Sekoita 2 rkl kuumaa vettä pikakahvijauheen ja sokerin kanssa vaahtoamisen helpottamiseksi.

Maito: Kaada 1-2 kupillista maitoa (joko täysmaitoa, rasvatonta tai kasvipohjaista) lasin pohjalle. Voit käyttää myös jäämaitoa viileämmän juoman saamiseksi.

Perusainekset

Dalgona-kahvin valmistamiseen tarvitset vain muutamia perusainesosia. Näitä ovat pikakahvijauhesokerimaito ja vesi. Seuraavassa kuvataan, miten nämä ainekset yhdistetään herkullisen Dalgona-kahvin valmistamiseksi.

Aloitetaan Dalgona-kahvin pohjasta. Tarvitset:

 • 2 rkl pikakahvijauhetta
 • 2 rkl sokeria
 • 2 rkl kiehuvaa vettä

Sekoita pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi keskenään kulhossa tai mukissa. Käytä sähkövatkainta tai vispilää nopeuttaaksesi sekoittamista ja saadaksesi seoksen vaahtoavaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekoitusta, kunnes se muuttuu kermavaahdon kaltaiseksi.

Seuraavaksi valmistellaan maito. Tarvitset:

 • 1-2 dl maitoa

Valitse mieleisesi maito, joko täysmaitoa tai vähärasvaista maitoa, tai käytä kasvimaitoa, jos haluat vegaanisen version. Täytä lasi tai kuppi noin puoliväliin maidolla. Huomioi, että lasiin tai kuppiin pitää jäädä tilaa kahviseokselle.

Lopuksi, lisää kahviseos maitoon. Ota lusikalla tai muulla apuvälineellä hieman kahvivaahtoa ja nostele se maitoon. Voit käyttää lusikkaa apuna, niin saat kauniin kerroksen lopputuloksen.

Lisäaineet

Dalgona-kahvi on suosittu korealainen juoma, joka on saanut paljon huomiota sen ainutlaatuisen ulkonäön ja helpon valmistustavan ansiosta. Lisäaineiden käyttö tässä juomassa voi monipuolistaa sen makua ja ulkonäköä entisestään. Tässä osiossa keskitymme toffee- ja latte-lisäaineisiin.

Toffee on erinomainen lisäaine Dalgona-kahviin, sillä sen rikas ja makea maku sopii hyvin yhteen kahvin kanssa. Voit lisätä toffeeta Dalgona-kahviisi monella tapaa:

 • Karamellisoitu toffee: Sulata toffee pannulla pienellä lämmöllä ja lisää se kahvin pinnalle ennen kuin levität Dalgona-vaahdon. Tämä luo upean kontrastin pehmeän vaahtomaisen kerroksen ja makean, tahmean toffeen välille.
 • Toffee-murut: Murskaa toffee pieniksi paloiksi ja ripottele niitä Dalgona-vaahdon päälle. Tämä lisää tekstuuria juomaan ja tekee siitä vielä herkullisemman.

Latte taas on tunnettu kahvijuoma, jossa yhdistyvät espresso ja höyrytetty maito. Vaikka Dalgona-kahvi on pääosin makea ja vaahtomainen juoma, voit lisätä siihen latte-elementtejä, jotta saat siihen lisää syvyyttä:

 • Kahvisuodatin: Lisää Dalgona-vaahdon joukkoon hieman espressoa, jolloin saat herkullisen latte-kahvin makuisen Dalgona-kahvin. Tämä tuo juomaan vahvemman kahvin maun ja tasapainottaa sen makeutta.
 • Höyrytetty maito: Voit vaihtaa Dalgona-kahvin pohjalla olevan maidon höyrytettyyn maitoon. Tällöin saat pehmeämmän ja kermaisemman koostumuksen, joka muistuttaa enemmän latte-kahvia.

Kokeilemalla erilaisia yhdistelmiä ja lisäämällä toffee- tai latte-makuja, voit luoda Dalgona-kahvista vieläkin houkuttelevamman ja herkullisen juoman. Älä pelkää kokeilla ja löytää omaa suosikkireseptiäsi!

Dalgona-kahvin valmistus

Dalgona-kahvin valmistus on helppoa ja nopeaa. Tarvitset seuraavat ainesosat ja välineet:

 • Pikakahvijauhe
 • Sokeri
 • Vesi
 • Mikseri tai käsi-vispilä
 • Sıcak su (kuuma vesi)
 • Soğuk süt (kylmä maito)
 • Jääpaloja (valinnainen)

Kahvivaahdon valmistus

Sekoita keskenään pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi. Käytä suhteita, kuten 1 rkl pikakahvia, 1 rkl sokeria ja 1 rkl kuumaa vettä. Laita seos kulhoon ja vatkaa sitä mikserillä tai käsi-vispilällä, kunnes se muuttuu paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Tämä vaihe voi kestää muutaman minuutin, joten ole kärsivällinen.

Maitopohjan valmistus

Kaada kylmä maito lasiin tai kuppiin. Voit lisätä jääpaloja, jos haluat nauttia juomasta erityisen kylmänä. Jätä tilaa lasin tai kupin yläosaan, jotta voit lisätä kahvivaahdon.

Dalgona-kahvin kokoaminen

Lusikoi valmistettua kahvivaahtoa lasin tai kupin päälle. Levitä se maitopohjan päälle tasaisesti. Juoman viimeistelyä varten voit halutessasi ripotella päälle hieman lisää pikakahvijauhetta.

Nyt dalgona-kahvisi on valmis nautittavaksi! Voit sekoittaa kahvivaahdon maitoon ennen juomista, jolloin saat tasaisen ja herkullisen kahvin maun. Dalgona-kahvi on suosittu juoma, ja siitä on tehty monia videoluonteisia reseptejä, joita löytyy esimerkiksi YouTube-kanavilta. Voit kokeilla erilaisia ainesosien suhteita ja muokata reseptiä makusi mukaan. Hyvää kahvihetkeä!

Pikakahvi sekoitus

Pikakahvi sekoitus on yksi tärkeimmistä vaiheista Dalgona-kahvin valmistuksessa. Tämä sekoitus tehdään yleensä käyttämällä vesipikakahvijauhe, ja sokeri. Saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen, noudata seuraavia ohjeita.

Aloita mittaamalla oikea määrä kylmää vettä (noin 2 tl) kulhoon. Lisää tämän jälkeen 2 tl pikakahvijauhetta ja 2 tl sokeria. Varmista, että kaikki ainesosat ovat hyvin mitattu, jotta lopputulos on tasainen ja täyteläinen.

Kun kaikki ainesosat on lisätty, on aika aloittaa sekoitus. Käytä tähän mikseriä tai çırpıcıa (kahvin vaahdotin), jolloin sekoitus on helpompaa ja nopeampaa. Voit myös käyttää manuaalista vispilää, mutta tämä vie huomattavasti enemmän aikaa.

Aloita vaahdottaminen keskinopeudella noin 3-5 minuuttia tai kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi ja koostumus on kuohkea ja paksu. Ole kärsivällinen vaahdottamisen aikana, sillä tämä on avain mahtavaan Dalgona-kahviin.

Kun sekoitus on saavuttanut halutun koostumuksen, se on valmis käytettäväksi Dalgona-kahvin valmistuksessa. On tärkeää käyttää sekoitusta heti valmistuksen jälkeen, jotta lopputulos pysyy täydellisenä. Nauti itse valmistamastasi erinomaisesta pikakahvi sekoituksesta ja maistuvaa Dalgona-kahvia!

Kuuman ja kylmän servoinnin

Dalgona-kahvi on erittäin suosittu juoma, ja voit nauttia siitä sekä kuumana että kylmänä. Tässä osiossa käsitellään molempien versioiden valmistusta.

Kun haluat valmistaa kuuman Dalgona-kahvin, sinun tulee ensin keittää vettä. Mittaa noin 2dl sıcak su eli kuumaa vettä kuppiin tai termospulloon. Sen jälkeen valmista Dalgona-vaahdon, joka koostuu tasapainoisesta seoksesta instant-kahvia, sokeria ja vettä. Vatkaa seos, kunnes se muuttuu paksuksi ja kullanvärisenä paksumman sido kerrokseksi. Lisää siististi Dalgona-kahvi kuuman veden päälle, ja anna sen sulaa hitaasti.

Kylmässä veersionsa Dalgona-kahvi voidaan tarjoilla jääpalojen tai soğuk süt eli kylmän maidon kanssa. Täytä lasi jääpaloja, kunnes se on suunnilleen puolivälissä. Lisää sitten 2dl kylmää maitoa, ja jätä hieman tilaa kaatamalle Dalgona-kahviseos. Kaada seos varovasti lasiin, jotta saat kauniin kerroksen maitoa ja kahvia.

Kokonaisavoimuudessaan, Dalgona-kahvi on monipuolinen juoma, jonka voi nauttia monella tapaa. Kokeile rohkeasti erilaisia resepteja ja löydä oma suosikkisi joko kuumana tai kylmänä.

Eri mausteiden käyttö

Dalgona-kahvin valmistus on helppoa ja nopeaa. Siinä käytetään erilaisia mausteita ja aineosia, kuten granül kahvea, toz şekeriä ja muita lisäaineita. Aloitetaan perusohjeilla, mutta muista, että voit aina muokata niitä oman maun mukaan.

Ensinnäkin, käytä granül kahvia pohjana Dalgona-kahville. Tämä jauhettu instant-kahvi on tärkein ainesosa, ja sen avulla saat ainutlaatuisen, kuohkean vaahdon. Voit kokeilla erimerkkisiä ja laadukkaampia instant-kahveja, jos etsit entistä rikkaampaa makua.

Toz şeker eli hienokiteinen sokeri on toinen avainainesosa. Sen avulla saat kuohkean vaahdon ja makeuden juomaan. Hienokiteinen sokeri on tavallista taloussokeria kevyempi, ja se liukenee nopeasti nesteeseen. Voit kuitenkin myös käyttää muita makeutusaineita, kuten hunajaa tai vaahterasiirappia.

Kokeile käyttää herkullisia reseptisovelluksia apunasi Dalgona-kahvin valmistuksessa. Niistä löydät paljon vaihtoehtoja ja erilaisia mausteita kahvin viimeistelyyn. Tässä muutamia esimerkkejä mausteista, joita voit kokeilla:

 • Kaneli: Lisää ripaus kanelia kahvin päälle tai sekoita se kuohkean vaahtoon. Kaneli antaa juomalle lämmittävän maun.
 • Kaakaojauhe: Ripottele kaakaojauhetta vaahtoon tai käytä sitä koristeena tarjoiluvaiheessa.
 • Vaniljauute: Sekoita pari tippaa vaniljauutetta vaahtoon tai kuumaan maitoon, joka tuo makuun pehmeyttä.

Muista, että oman mausteiden käytön rajoitteena on vain mielikuvituksesi. Dalgona-kahvi on helppo ja monipuolinen juoma, joka taipuu niin aamupalalle kuin iltapäivän hemmottelukahviksikin.

Vinkit ja kikat

Dalgona-kahvin valmistus on helppoa, mutta näillä vinkkeillä ja kikoilla saat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tässä muutama tärkeä asia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon:

 • Mittaaminen: On tärkeää käyttää tarkkoja mittasuhteita. Yleinen resepti on 1:1:1, eli yhtä paljon pikakahvijauhetta, sokeria ja kuumaa vettä. Tarvitset noin 2 ruokalusikallista kutakin ainesosaa.
 • Vatkaaminen: Dalgona-kahvin avain on paksu, kuohkea vaahto. Vatkaa seosta voimakkaasti sähkövatkaimella tai vispilällä 400-500 kertaa, kunnes se muuttuu vaaleaksi ja jähmeäksi. Mitä enemmän vatkaat, sitä tiiviimmäksi vaahto tulee.
 • Kahvin valinta: Suositeltavinta on käyttää pikakahvia, sillä se liukenee nopeasti ja antaa parhaan vaahtotuloksen. Voit myös kokeilla espressojauhetta, mutta seoksen liukeneminen voi kestää kauemmin.
 • Lisukkeet: Dalgona-kahvin kanssa voit käyttää monenlaisia lisukkeita. Tarjoile kahvi jääkylmän maidon kanssa, joka tasoittaa kahvin voimakasta makua. Voit käyttää tavallista maitoa tai kasvimaitoa, kuten kaura- tai mantelimaitoa. Lisää halutessasi jääpaloja viileämmän juoman aikaansaamiseksi.

Nämä püf noktaları säästävät aikaa ja tekevät Dalgona-kahvin valmistuksesta mukavampaa. Ota huomioon annetut neuvoit, niin pääset nauttimaan täyteläisestä ja herkullisesta kahvijuomasta. Voit jakaa onnistuneiden kokeilujen fotoğrafları kanssa ystävillesi ja inspiroida heitä kokeilemaan omaa Dalgona-kahvi -reseptiä. Tutustu kaikkiin Korealaisiin jälkiruokiin.

Usein kysytyt kysymykset

Dalgona-kahvin valmistus on helppoa ja nopeaa. Sekoita yhtä suuret osuudet kahvijauhetta, sokeria ja lämmintä vettä kulhossa, kunnes sekoitus muuttuu paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Tämän jälkeen kaada maitoa (tai kasvimaitoa) lasiin ja lisää päälle kahvivaahto. Sekoita hyvin ennen nauttimista.

Dalgona-kahviin tarvitaan vain muutama aines: kahvijauhe (mieluiten pikakahvi), sokeri, lämmin vesi ja maito (tai kasvimaito). Annostele ainekset suhteessa 1:1:1.

Dalgona-kahvi sai suosiota vuoden 2020 aikana, kun se levisi sosiaalisessa mediassa etenkin Etelä-Koreassa ja Intiassa. Sen suosion nousuun on vaikuttanut helppo valmistus, kaunis ulkonäkö ja kermainen koostumus.

Sokerin määrä Dalgona-kahvissa riippuu käytetystä annostelusta. Yleensä käytetään yhtä suuri osuus sokeria kuin kahvijauhetta ja vettä. Voit kuitenkin säätää sokerin määrää oman maun mukaan.

Dalgona-kahvi ja Turkkilainen kahvi eroavat sekä valmistusmenetelmässä että maussa. Dalgona-kahvissa käytetään pikakahvia ja sekoitetaan makeaan vaahtoon, kun taas Turkkilainen kahvi valmistetaan jauhetusta kahvista, joka keitetään erityisessä kannussa hitaasti kiehuvaan. Turkkilainen kahvi on vahvempaa ja usein maustettua kardemummalla.

Dalgona-kahvi ja Flat white -kahvi ovat molemmat maitopohjaisia kahvijuomia, mutta niiden valmistusmenetelmät ja koostumus eroavat. Dalgona-kahvissa on paksu, makea kahvivaahto maidon päällä. Sen sijaan Flat white -kahvi on valmistettu espressosta, joka yhdistetään höyrytettyyn, vaahtoamattomaan maitoon. Flat white on siis miedompi ja vähemmän makea kuin Dalgona-kahvi.

Samankaltaiset artikkelit