Patbingsu – Kesän hittijälkiruoka Etelä-Koreasta

Patbingsu on korealainen jääjälkiruoka, joka on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Tämä herkullinen ja virkistävä jälkiruoka koostuu hienoksi jauhetusta jäästä, makeutusaineista ja erilaisista täytteistä, kuten hedelmistä, korealaisista hunajakennoista ja jauhetusta pähkinästä. Kesähelteellä patbingsu on erinomainen tapa viilentyä ja nauttia samalla makeasta herkusta.

Tämä herkku kokee nykyään monia variaatioita ja uusia ainesosia lisätään perinteiseen patbingsuun, mikä tekee siitä entistä kiinnostavamman. Siinä, mitä sinä päätät lisätä patbingsuusi, on vain mielikuvitusi rajana. Joitakin yleisiä lisukkeita ovat punaiset pavut, vihreä tee, mango ja mansikat.

Patbingsu on paitsi maukas jälkiruoka, myös visuaalisesti houkutteleva, ja sen ulkonäkö voi vaihdella eri kahviloiden ja ravintoloiden välillä. Taiteellisesti asetellut hedelmät ja värikkäät ainesosat tekevät siitä silmää hivelevän ja houkuttelevan jälkiruoan, josta voit nauttia ystävien ja perheen kanssa.

Patbingsusta on hyvä virkistys keskellä kuumaa päivää.
Patbingsusta on hyvä virkistys keskellä kuumaa päivää.

Patbingsun valmistus

Patbingsu on suosittu korealainen jäädytetty jälkiruoka, joka on valmistettu jäästä, punaisista pavuista, maidosta ja muista maukkaista ainesosista. Tässä osiossa opit valmistamaan perinteisen patbingsun ja muunnelmia siitä lisäämällä erilaisia hedelmiä ja ainesosia.

Aloittaaksesi tarvitset ainakin seuraavat ainesosat:

 • Jäätä (murskattuna)
 • Punaisia papuja (makeutettua punaista paputahnaa)
 • Maitoa (tavallista tai kondensoitua maitoa)
 • Hedelmiä (esim. mangoa, mansikoita)
 • Riisikakkuja (gluteenittomasta riisijauhosta valmistettuja)
 • Vihreää teejauhetta, pähkinöitä, soijapapujauhetta, mochia (valinnaisia)

Jäät

Voit käyttää valmiiksi murskattua jäätä tai murskata itse. Jos sinulla ei ole jäätä valmiiksi murskattuna, voit murskata jäätä tehosekoittimessa tai laittaa jäitä pakasterasiaan ja murskata ne kaulimella.

Punaiset pavut

Voit käyttää valmiiksi makeutettua punaista paputahnaa tai valmistaa omatekoisen tahnan keittämällä adzuki-papuja ja lisäämällä sokeria. Jäähdytä tahna ennen käyttöä.

Maitoa

Käytä tavallista maitoa tai makeutettua kondensoitua maitoa lisätäksesi kermaisen koostumuksen ja makeuden patbingsuun. Voit käyttää joko täys- tai kevytmaitoa.

Hedelmät

Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja asettele ne kauniisti patbingsun päälle. Voit käyttää erilaisia hedelmiä, kuten mangoa, mansikoita, mustikoita ja banaania. Lisää hedelmille hieman hedelmämehua tai siirappia tehostaaksesi makua.

Riisikakut

Valmista riisikakut gluteenittomasta riisijauhosta sekoittamalla jauhot ja vesi. Muotoile taikina pieniksi palloiksi ja keitä ne kattilassa, kunnes ne nousevat pintaan. Voit käyttää myös valmiita riisikakkuja.

Viimeistely

Kokoa patbingsu kauniisti kulhoon aloittamalla murskatulla jäällä ja lisäämällä punaista paputahnaa, riisikakkuja ja hedelmiä. Kaada maitoa jäälle ja koristele halutessasi vihreällä teejauheella, pähkinöillä, soijapapujauheella tai mochilla. Voit lisätä myös muita makeita lisukkeita, kuten karkkeja, mysliä tai maissilastuja.

Nauti patbingsu heti valmistuksen jälkeen ja nauti kokeillessasi erilaisia yhdistelmiä ja makuja!

Käytetyt ainesosat

Ainesosat voivat vaihdella paljonkin, mutta tässä on joitain yleisiä ainesosia, joita löydät useimmista patbingsu-resepteistä:

 • Jäähile: patbingsun perusta on pieneksi murskattu jää.
 • Punaiset pavut: Tunnetaan myös nimellä “pat,” makeutetut punaiset pavut ovat yksi patbingsun tärkeimmistä ainesosista. Ne keitetään sokerin ja veden kanssa, kunnes muodostuu paksu sose.
 • Tteok: Pehmeät, valkoiset riisikakut ovat toinen perinteinen ainesosa patbingsussa. Ne ovat lievästi makeita ja tuovat mukavaa tekstuuria jälkiruokaan.

Saatavilla on myös monia muita ainesosia, jotka voivat lisätä vaihtelua ja rikastuttaa patbingsun makua:

 • Hedelmät: Banaanit, mansikat, kiivit ja ananas ovat suosittuja hedelmiä, jotka voidaan lisätä patbingsuun. Voit lisätä myös muita tuoreita tai säilytettyjä hedelmiä oman makusi mukaan.
 • Jäätelö: Erilaisia jäätelömakuja voidaan lisätä patbingsuun. Vanilja-, suklaa- tai karamellijäätelö ovat yleisiä valintoja.
 • Lisukkeet: Erilaisia lisukkeita, kuten pähkinöitä, suklaahippuja, makeisia tai hunajaa, voidaan ripotella päälle antamaan lisää makua ja tekstuuria tai käyttää annoksen koristeluun.
 • Patbingsuun voidaan lisätä myös paahdettua jauhoa, kuten misugarua. Tämä antaa jälkiruoalle omaleimaisen loppusilauksen. 

Muista, että patbingsun kauneus on sen monipuolisuudessa. Voit kokeilla erilaisia ainesosia ja reseptejä löytääksesi oman suosikkisi. Käytä luovuuttasi ja päivitä perinteinen patbingsu oman makusi mukaan. Lue uusimmat Korealaiset jälkiruoat ja välipalareseptit.

Patbingsun historia

Patbingsu on korealainen jälkiruoka, joka on saanut alkunsa yli 1000 vuotta sitten. Se on perinteisesti valmistettu murskatusta jäästä, makeasta punaisesta pavusta ja erilaisista hedelmistä tai hyytelöistä.

Alkuaikoina patbingsua tarjoiltiin vain ylimystölle ja aatelisille. Sittemmin se on levinnyt koko kansan suosikiksi, ja nykyään löydät sen monista korealaista ruokaa tarjoavista ravintoloista ja kahviloista. Patbingsun ainutlaatuinen maku ja koostumus perustuu sen ainutlaatuiseen valmistustapaan.

Nykyään patbingsun valmistustapa ja ainesosat ovat hieman muuttuneet, mutta perinteiset maut ovat edelleen voimissaan. Monet uudet versiot sisältävät muun muassa suklaata, jäätelöä, kondensoitua maitoa, ja muita herkullisia lisukkeita. Patbingsun suosio on noussut sen trendikkään ulkonäön ja herkullisen maun ansiosta, ja se on nykyään suosittu jälkiruoka niin Koreassa kuin myös kansainvälisesti.

Vaikka patbingsun historia on pitkä ja perinteikäs, sen suosio jatkaa kasvamistaan uusien maku- ja annoskokeluiden myötä.

Maku ja tekstuurit

Maku ja tekstuurit ovat kaksi tärkeää tekijää, jotka tekevät patbingsusta niin houkuttelevan ja suositun.

Aloitetaan makujen käsittelyllä. Patbingsu on usein erittäin makea jälkiruoka, joka saa makunsa monista ainesosista:

 • Jäähile: Se on valmistettu jäästä, johon on sekoitettu makeaa siirappia, kuten vadelmaa tai mansikkaa.
 • Punaiset pavut: Jälkiruoan pohjalla on kerros makeaksi keitettyjä punaisia ​​papuja, jotka antavat sille lempeän makean maun.
 • Kondensoitu maito: Tämä lisätään usein jäähileen päälle antamaan lisää makeutta ja kermaisuutta.

Tekstuurien osalta patbingsu tarjoaa erilaisia ​​kokemuksia jokaisella suupalalla. Jäähile on viileä ja rapea, mikä antaa virkistävän tunteen kuumina kesäpäivinä. Punaiset pavut antavat hieman pehmeämmän ja tahmeamman tuntuman, mikä tasapainottaa täydellisesti jäähileen rapeuden. Lisäksi voit lisätä muita ainesosia, kuten hedelmiä tai seokseksi nypyttämiä muroja, jotka tuovat lisää erilaisia ​​tekstuureja ja makuja. Annos on verrattavissa jäätelöön.

Erilaisia patbingsu-versioita löytyy lisäämällä tai vaihtamalla ainesosia. Esimerkiksi voit korvata punaiset pavut muilla palkokasveilla tai lisätä pähkinöitä ja siemeniä. Näin voit nauttia patbingsusta juuri sellaisena kuin itse haluat sen olevan. Kokeile erilaisia yhdistelmiä löytääksesi oman suosikkisi.

Erilaisia tapoja nauttia patbingsu

Perinteinen patbingsu: Perinteinen patbingsu sisältää jauhettua jäätä, makeita paputahnoja, hedelmiä (kuten vesimelonia tai mansikoita) tai hilloa. Voit lisätä myös makeutta kondensoitua maitoa tai hunajaa.

Kahvi-patbingsu: Jos olet kahvin ystävä, kokeile lisätä jälkiruokaan jäähtynyttä kahvia ja suklaakastiketta. Tämä lisää ainutlaatuisen maun perinteiseen patbingsuun.

Voit myös lisätä erilaisia hedelmiä ja marjoja oman makusi mukaan. Esimerkiksi kiivi, ananas ja mustikat ovat erinomaisia vaihtoehtoja patbingsuun. Lisäksi voit lisätä pähkinöitä, kuten mantelia, saksanpähkinää tai cashewpähkinää ylimääräiseksi tekstuuriksi ja makua antavaksi lisukkeeksi.

Kun valmistat patbingsua, muista käyttää hienoksi murskattua jäätä, jotta saat oikeanlaisen koostumuksen. Voit käyttää erilaisia siirappeja tai kastikkeita, kuten mustaherukkasiirappia tai karamellikastiketta.

Patbingsun ravintosisältö

Yksi patbingsun ainesosista on maito. Annoksen voi tehdä täysmaidosta, kevytmaidosta, kondensoidusta tai kasvipohjaisista maidoista. Maito sisältää runsaasti kalsiumia, joka edistää luuston terveyttä, ja proteiineja, jotka auttavat lihasten ylläpitämisessä. Maidon vesipitoisuus auttaa myös hidastamaan jään sulamista ja tekee annoksesta viilentävän kesähelteillä.

Toinen tärkeä ainesosa patbingsussa on hedelmät, kuten mango ja mansikat. Hedelmistä saadaan monia vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C-vitamiinia, kaliumia ja folaattia, jotka ovat tärkeitä kehon toiminnalle. Marjapohjaiset patbingsut, kuten berry bingsu ja red bean bingsu, ovat erityisen suosittuja niiden maukkaan maun ja terveyshyötyjen vuoksi.

Patbingsussa käytetään joskus myös soijajauhoa ja vihreää teejauhetta, jotka tarjoavat lisähyötyjä. Soijajauhe on erinomainen proteiinin ja kuitujen lähde, ja se voi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa. Vihreä teejauhe eli matcha lisää hienostunutta makua ja sisältää antioksidantteja.

Kun puhutaan patbingsun vaihtelevista lisukkeista, on mahdollista lisätä monia muita terveyttä edistäviä ainesosia tarpeen mukaan. Murot, kuten maissilastut, tarjoavat kuitua ja hiilihydraatteja, joka antaa energiaa. Pähkinät lisäävät terveellisiä rasvoja ja ravinteita, ja mochi-riisikakut ovat pienienergisiä hiilihydraattilisäaineita.

Vaikka patbingsu voi olla terveellisempi vaihtoehto monille muille jälkiruoille, on tärkeää muistaa, että se voi sisältää paljon sokeria. On hyvä seurata sokerin saantia ja nauttia patbingsua maltillisesti. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vähentää sokerin määrää annoksessa tai korvata sen luonnollisilla makeutusaineilla, kuten hunajalla tai agavesiirapilla.

Patbingsun suosio

Patbingsun suosio johtuu sen ainutlaatuisesta yhdistelmästä makeaa, raikasta ja rapeaa. Murskattu jää yhdessä hedelmien ja punaisen paputahnan kanssa tekevät siitä erittäin nautinnollisen kokemuksen. Ei ole yllättävää, että tämä jälkiruoka on niin suosittu Etelä-Korean kesäkuumalla.

Tämä jälkiruoka sopii erinomaisesti myös niille, jotka etsivät terveellisempää vaihtoehtoa perinteisille jälkiruoille. Hedelmäpohjaiset patbingsut tarjoavat runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita ja tekevät tästä jälkiruokavaihtoehdosta sekä herkullisen että ravitsevan.

Usein kysytyt kysymykset

Patbingsu ja bingsu ovat korealaisia jääjälkiruokia, joissa molemmissa käytetään murskattua jäätä. Patbingsussa käytetään kuitenkin lisäksi punaisia adzuki-papuja ja muita ainesosia, kun taas bingsu voi olla versio ilman papuja, ja siihen voidaan lisätä erilaisia hedelmiä, kastikkeita ja muita komponentteja.

Patbingsu koostuu pääasiassa murskatusta jäästä, punaisista adzuki-pavuista ja makeasta siirapista. Lisäksi siihen voi sisältyä erilaisia hedelmiä, kastikkeita, korealaisia riisikakkuja tai jopa vaniljajäätelöä.

Adzuki-pavut, jotka tunnetaan myös punaisina papuina, ovat yleinen ainesosa korealaisissa ja itäaasialaisissa jälkiruokissa. Niiden ainutlaatuinen maku ja koostumus lisäävät patbingsun monimuotoisuutta.

Paras tapa löytää paikallisia patbingsu-tarjoilupaikkoja on tarkistaa verkosta tai kysyä paikalliselta korealaiselta ravintolalta. Monet korealaiset ravintolat ja kahvilat tarjoavat tätä herkullista jääjälkiruokaa.

Muita suosittuja korealaisia jälkiruokia ovat esimerkiksi hotteok (makeat paistetut letut), bungeoppang (kalanmuotoinen leivonnainen) ja yaksik (makea riisi, joka on maustettu kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä).

Valmistaaksesi adzuki-papuja patbingsuun, sinun tulee ensin liottaa papuja useita tunteja tai yön yli. Tämän jälkeen keitä papuja matalalla lämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lopuksi valmista punaisista pavuista sose, johon lisätään sokeria maun mukaan.

Samankaltaiset artikkelit